Bestuur

Dit zijn de bestuursleden van de Rechtswinkel Maasstad voor het jaar 2018-2019:

 

Voorzitter: Taríq de Gouveia

“Mijn naam is Taríq de Gouveia en ik ben voorzitter van Rechtswinkel Maasstad. Op dit moment volg ik de master Strafrecht en de master Commercial & Company Law aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het strafrecht interesseert mij vanwege de grote belangen die hierbij komen meekijken. De burger kan namelijk in het ergste geval zijn vrijheid kwijtraken. De keuze voor mijn tweede master is gevallen op Commercial & Company Law vanwege het feit dat interesse heb in het functioneren van bedrijven. De rechtswinkel zie ik als een uitweg voor degenen die niet meer weten welke kant ze op moeten gaan. De gerustgesteld blik van een cliënt nadat hij of zij is verteld dat er een oplossing is voor een bepaald probleem geeft mij een gevoel van voldoening. In een samenleving waarbij men steeds meer op zichzelf is aangewezen, kan Rechtswinkel Maasstad naar mijn mening van grote waarde zijn.”

 

Vicevoorzitter: Burcu Temizişler

“Ik ben Burcu Temizişler en ik ben 22 jaar. Ik zit momenteel in de afrondende fase van mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit. Volgend jaar wil ik graag de master Ondernemingsrecht of Privaatrecht doen. Ik ben al meer dan een jaar werkzaam bij Rechtswinkel Maasstad. Sinds juli 2018 ben ik de vicevoorzitter van onze rechtswinkel. Deze functie geeft mij de kans om mijn juridische kennis te vergroten, terwijl ik de buurtbewoners van Pendrecht hulp kan bieden met het oplossen van hun juridische problemen. Ik loop hiernaast ook stage bij een advocatenkantoor. Daar leer ik heel erg veel over het privaatrecht. Deze kennis komt goed van pas bij de rechtswinkel, wanneer een cliënt een juridisch probleem heeft dat bij het privaatrecht hoort. Ik vind het mooi dat wij, als Rechtswinkel Maasstad, toegang tot rechtshulp kunnen bieden voor degenen die het nodig hebben.”

 

Secretaris: Mehed Sini

“Mijn naam is Mehed Sini en ik ben 22 jaar. Ik studeer rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit en ik ben op dit moment mijn bachelor aan het afronden. Graag wil ik de masters Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht volgen vanaf volgend jaar. Mijn functie bij Rechtswinkel Maasstad geeft mij veel genoegen. De juridische wereld kan gemakkelijk een doolhof worden voor degenen die er niet bekend mee zijn. Denk maar bijvoorbeeld aan een brief van de gemeente die lastig te ontcijferen is. Maar niet iedereen wil meteen een advocaat inschakelen. Voor die personen is de rechtswinkel dan een laagdrempelige keuze om zo toch juridisch advies te krijgen. En voor mij is het een mooi moment om betrokken te raken met mensen en om zo een steentje bij te dragen aan de samenleving.”